Porsche a lansat noua generație Panamera în vara anul trecut. Primăvara aceasta vom asista deja la primul derivat de caroserie: Panamera break.
Au trecut mai bine de patru ani de când Porsche ne-a dezvăluit în cadrul Salonului Auto de la Paris, ediția 2012, conceptul Panamera Sport Turismo, bazat pe atunci pe vechea generație a modelului cu patru uși.
Era un exercițiu de design menit să anticipeze un viitor break în gama constructorului german. Se pare că trecerea de la un simplu exercițiu la un produs final a durat ceva, însă se va produce. Porsche a confirmat oficial lansarea primului derivat de caroserie pentru Panamera.
Mai exact, noua generație a sedanului Porsche va beneficia de o variantă break, exact așa cum Mercedes CLS are varianta Shooting Brake. În cazul Porsche, modelul se va numi Panamera Sport Turismo și va debuta oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva, programat la începutul lunii martie.
Diferențele estetice vor fi minore și notabile doar în partea posterioară. Lungimea totală ar urma să crească puțin, ca de altfel și ampatamentul. Spiritul practic va fi subliniat de portbagajul ceva mai încăpător, ascuns în spatele unui hayon acționat electric, ca de altfel și rabatarea scaunelor