Desconspirat in cadrul evenimentului de prezentare Windows 10, care s-a desfasurat in luna ianuarie, Project Spartan, web browser-ul care va substitui renumitul Internet Explorer, a fost tinut departe de ochii curiosi ai publicului. Conform datelor oferite de Microsoft, web browser-ul, bazat pe un motor de randare nou in totalitate, va include asistentul Cortana cu suport pentru comanda vocala, suport pentru notite de mana, mod de citire si alte functii extrem de interesante.
Cunoastem deja faptul ca Windows 10 va fi livrat cu doua web brosere: Spartan si Internet Explorer 11, cel din urma fiind inclus pentru mentinerea compatibilitatii cu website-urile si aplicatiile web optimizate pentru versiunile mai vechi de Windows. Construit cu scopul de a fi un competitor de temut pentru Google Chromesi Mozilla Firefox, Spartan va fi web broser-ul implicit subWindows 10, evidentiat printr-o interfata moderna, optimizata pentru maximizarea spatiului disponibil paginii web, precum si alte functii care vor detine rolul de a-i conferi un avantaj competitiv.
Cu toate ca mai e ceva timp pana la lansarea sa oficiala, o copie functionala Project Spartan a ajuns deja in posesia WinBeta, celebrul portal specializat in dezvaluiri legate de produseleMicrosoft care a publicat un clip demonstrativ, aratand principalele elemente atractive, printre care si asistentul Cortana, al carui obiectiv este sa asiste sesiunile de navigare web furnizand informatii folositoare, relevante pentru website-ul vizitat si activitatile pe care incercam sa le desfasuram. De exemplu, la vizitarea website-ului unei companii, Cortana va furniza informatii importante despre aceasta, cum ar fi programul de lucru, numere de telefon, locatie si opinii ale altor vizitatori. Informatii suplimentare pot fi obtinute utilizand optiunea Ask Cortana, activata prin click dreapta asupra unui cuvant sau fraza selectata in pagina vizitata.